Klatring i Mont Blanc området:

Klatring omkring Dalmazzi hytten på den italienske side.

Seneste opdagelse er denne øde beligende hytte på den italienske side af Mont Blanc med moderne ruter af Piola kvalitet. Det meste er borboltet så man ikke behøver egne sikringer.

Jeg var der i august 2008 sammen med Ole Fjeldhagen på et af vores årlige alpe-raids.

 

Hytten og tilgangen som går på græsset på sidemorænen på det højre billede.

   

Der er en stribe ruter på hyttevæggen hvor man tager friktionsskoene på når man går ud af hytten, der kan man godt bruge nogle timer.

 

På den første rute på Monts Rouges de Triolet (3.289 m)blev vi overrasket af snevejr og måtte fire af. Det var SV-væggen og ruten var "Les Chamois volants" (P. Gabarrou, M. Motto 1996) V-grad, IV+ obl, 800 m og 18 reblængder. Vi nåede de 11 ved hurtig klatring og det meste ved at klatre parallelt.

Næste dag lavede vi på SØ-væggen af samme bjerg superklassikeren Profomo (M. Piola og G + M Motto) 8 reblængder F6a+, 5c obl. Den ligger på den stejle væg midt i billedet nedenfor og er på borbolte. på hver side ligger henholdsvis "We are the champions" og "Cristallina" begge F6b hvis de gås helt frit.

 

 

Der var nogle fantastiske risreblængder midt i ruten og i virkeligheden synd at de var borboltet, da de ville være lette og sikre.

 

Fed granit og der er meget mere inde på gletcheren bagved bl.a. på Aig. de Savoie, hvis man tager en økse og et par steigeisen med.

Til højre for vores rute er Cristallina med dette superriss - 6b - en drøm hvis man kan komme i form til det og så er det på egne sikringer

                  

Mere info og topoer på: http://www.rifugiodalmazzi.com/index_i.html

Retur til forside

Retur til klatring

Retur til Chamonix lejlighed