Klatring i Mont Blanc området:

Rebuffat på Midi's sydvæg

 

 

Jeg har klatret rigtigt mange ruter her, men de fleste før jeg fik digitalt camera. I 1987 lavede jeg Rebuffat's berømte rute på Midi's sydvæg sammen med Jan Mathorne og den genbesøgte jeg med Jacob Rømer-Barfod lige efter påsken i 2009. Forholdene var perfekte og vi var alene på væggen, hvad man absolut ikke er om sommeren.

 

 

  

 

Vi tog liften op ved 10 tiden, hvor morgen skiløberne til Vallee Blanche var væk og kom hurtigt med til foden af ruten. Vi havde begge ordentlige støvler på men ikke steigeisen og jeg havde en økse med.

Jeg fik æren af første reblængde som er god 5. grad. Det er granit og overvejende på egne sikringer begge dele noget man lige skal vende sig til efter påske sportsklatringen på sydfransk kalk.

Jacob fortsatte rundt om taget og op ad det berømte S-rids (6a frit). Kanon klatring og den næste reblængde som jeg fik er mindst ligeså god. Jeg førte omvendt af hvad jeg havde gjort for 22 år siden!

 

  

 

 

  

 

Det fortsatte med den sidste formodet svære reblængde og herefter skulle det blive lettere.

 

  

 

Men de øverste reblængder tog noget længere tid da riss og diedre viste sig at være fyldte med sne. De sidste 3 reblængder klatrede jeg i læderstøvler og med øksen fremme mens Jacob beholdt friktionsskoene på og så passede vi det ind efter snedækket. Men det tog tid og vi nåede op en halv time før sidste lift.

Turen over til liften skulle være en abseil og lidt gang men det viste sig at være 2 abseils og en gang mix klatring - men vi nåede liften som vi løb ind i stadigvæk indbundet og Jacob i friktionssko.

 

Retur til forside

 

Retur til klatring

 

Retur til Chamonix lejlighed